Een platform voor uw webwinkel

 

Wie een webshop start, kan kiezen uit massa’s e-commerceplatforms. Maar wat is de beste keuze voor u? 

 

1. Informatie. Wie een nieuwe webshop begint, maakt het liefst direct de juiste softwarekeuze. Later overstappen is namelijk lastig en tijdrovend. Sendcloud(https://www.sendcloud.nl/e-commerce-platformen) geeft een goede introductie in de wereld van e-commerceplatforms, bespreekt belangrijke functionaliteiten en noemt de voor- en nadelen van de twaalf meest gebruikte platforms in Nederland, waaronder marktleider WooCommerce (https://woocommerce.com) en snelste groeier Shopify (https://www.shopify.com).

 

2. Vergelijken. Een grondige vergelijking van verschillende internationale e-commerceplatforms vindt u op Ecommerce-Platforms.com (https://ecommerce-platforms.com/nl) dat een voorkeur heeft voor Shopify. Onderaan de recente top 7 (https://bit.ly/3jVU37j) worden veelgestelde vragen beantwoord. Ecommerce-manager.nl (https://ecommerce-manager.nl/vergelijking-woocommerce-shopify) vergelijkt de Nederlandse favoriet WooCommerce met Shopify en Bedrijvenconsultant (https://bedrijvenconsultant.nl/beste-webshop-platform) neemt het klantvriendelijke Nederlandse JouwWeb (https://www.jouwweb.nl) mee in de vergelijking.

 

3. Kiezen. Bij het kiezen van een e-commerceplatform spelen verschillende afwegingen. Is het open source? Is er goede SEO-ondersteuning? Kan het met uw bedrijf meegroeien en wat betekent dat voor de prijs? eSavvy(https://www.esavvy.nl/webshop-software) noemt belangrijke aandachtspunten en Ecommerce-Platforms.com(https://ecommerce-platforms.com/nl/comparison-chart) maakte een vergelijkingstabel met nuttige kenmerken. Sta ook stil bij de vraag of het platform in het Nederlands beschikbaar moet zijn.

 

4. Dropshipping. Wie wel online wil verkopen, maar zich niet wil bezighouden met logistiek en voorraad, kan kiezen voor dropshipping. Ondernemen & Internet(https://www.ondernemeneninternet.nl/dropshipping) geeft een introductie met goede tips en raadt enkele geschikte e-commerceplatforms aan.

 

Overweeg goed uw keuze voor een webshopplatform, want later overstappen is lastig. Raadpleeg Ecommerce-Platforms.com, maar denk aan Nederlandse alternatieven.

 

PS.Wij gebruiken in alles Vimexx.nl

Creatieve

Blog Tips