Google Maps beter gebruiken op reis

Als u een kaart nodig heeft, kijkt u ongetwijfeld op uw Google Maps-app. Google Maps komt echter ook heel goed van pas als u tijdens uw (zakelijke) reis een uitje plant.

Haal de kaart al binnen

In het buitenland is het niet altijd zeker dat u overal een netwerkverbinding heeft om Google Maps online te gebruiken. Haal dus vooraf een kaart van het gebied binnen die u dan later offline kunt bekijken. Ga in de Google Maps-app naar uw toekomstige bestemming, klik op de menuknop linksboven, kies Offline kaartenen dan Selecteer je eigen kaart . Kies welk stuk van het gebied u wilt binnenhalen (hoe groter, hoe meer opslagruimte). Dat gebied is dan beschikbaar in uw lijst met offline kaarten. De kaart blijft 30 dagen geldig. Let op.  Routeplanning en zoeken werken niet op offline kaarten, maar gps wel: u kunt dus altijd zien waar u zich bevindt.

Verken de omgeving

Wilt u ter plekke uw directe omgeving verkennen? Tik op het blauwe bolletje dat uw huidige locatie aangeeft en u kunt Plaatsen in de buurt bekijken (of ook Je parkeerplek opslaan ). U krijgt dan een overzicht van interessante plaatsen in de buurt. U kunt ook op Verkennen tikken om de buurt te bekijken voor wat betreft Restaurants , Attracties en Meer (bijv. Hotels of Winkelcentra ). Bent u niet onder de indruk van de restaurantaanbevelingen, ga dan linksboven naar Instellingen ; Plaatsen verkennen ; Voorkeuren voor eten en drinken en vul in welke soort restaurants u wel graag bezoekt.

Houd de plaatsen bij die u wilt zien

U kunt vooraf een lijst maken van de plaatsen die u zeker wilt zien. Open uw bestemming, zoek naar een attractie of kijk welke bezienswaardigheden aangeduid worden op de kaart. U klikt op het icoontje en krijgt een handig infokaartje over de bezienswaardigheid (wat er te zien is, wat de drukste uren zijn). Met de knop Opslaan voegt die plaats toe aan een lijst, bijv. de ingebouwde lijst Hier wil ik heen of u kunt een nieuwe lijst aanmaken. Die lijst vindt u dan later terug via het menu linksboven, onder Mijn plaatsen ; Opgeslagen . Tip.  U kunt die lijst ook delen met reisgenoten.

Onthoud wat u bezocht heeft

Sommige mensen houden graag een reisdagboek bij met een beschrijving van alle plaatsen die ze bezocht hebben. De Google Maps-app heeft een ingebouwde tijdlijn (toegankelijk via het menu linksboven, onder Mijn tijdlijn ) die al de plaatsen bijhoudt die u bezocht heeft. Let op.  U moet daarvoor wel de Google Maps-locatiegeschiedenis aanzetten. Zet die alleen op reis aan als u niet wilt dat Google altijd al uw verplaatsingen bijhoudt.

Die tijdlijn houdt bij welke route u gevolgd heeft, hoeveel afstand u aflegde en nog meer. Als u uw Google Foto’s-account koppelt aan uw tijdlijn, dan krijgt u ook de foto’s te zien die u die dag gemaakt heeft en naar uw Google Foto’s-Account heeft gestuurd. Bij elke dag kunt u dan uw persoonlijke notities zetten. Als u een echt reisdagboek wilt bijhouden, kijk dan eens naar de app Day One Journal (iOS en Android).

U kunt uw reizen ook delen met uw familie door in het menu linksboven de optie Locatie delen te kiezen. U kunt dan gedurende een bepaalde periode of totdat u dit weer uitschakelt uw locatie in real time delen met anderen.

Haal vooraf de Google Maps-kaart van het gebied binnen, maak op voorhand een lijst van wat u zeker wilt zien en gebruik de suggesties om een buurt te verkennen.