Uw ideeën nog beter uitgelegd

Wilt u via internet kunnen brainstormen, inclusief chatmogelijkheid en andere communicatieopties? Probeer dan deze brainstormtools eens uit.

Draw.Chat

Bij Draw.Chat ( https://draw.chat ) krijgt u een virtuele ruimte met een uitgebreide schetsmodule. Daarin kunt u dan teksten, lijnen, vormen en bestanden toevoegen. De ruimte (max. 10 MB) krijgt een URL die u deelt met uw gesprekspartner. Die ziet alles in real time, en kan zelf bijdragen leveren. Via het chatvenster aan de rechterkant kunt u met hem communiceren. Via de icoontjes bovenaan is het ook mogelijk om notificaties te sturen en een spraak- of videoconversatie op te starten. U kunt deze tool gratis gebruiken, zonder registratie. Draw.Chat belooft uw creaties zeker een maand te bewaren.

FlockDraw

Bij het gratis FlockDraw ( http://flockdraw.com ) is registratie evenmin vereist. Aan de hand van een pen, een gom en enkele functies (kleuren aanpassen, opvullen, tekst typen, ...) kunt u met de muis uw ideeën visualiseren. U dient daarvoor wel de Flash Player in uw browser te activeren. Uw virtuele ruimte delen met andere personen gebeurt op de gebruikelijke manier. Zij kunnen dan in real time uw uiteenzetting volgen, maar ook toevoegingen aan uw idee of ontwerp doen. Handig is de chatmodule om met meerdere deelnemers te communiceren, net zoals de Save -functie waarmee u uw whiteboard kunt bewaren.

IDroo

Ook IDroo ( http://www.idroo.com ) biedt u na registratie een gratis whiteboard aan met de vertrouwde tools zoals een pen, gom, tekstvak en grafische vormpjes. Rechts bovenaan treft u symbolen aan waarmee u documenten, afbeeldingen en grafieken kunt integreren. Een icoontje om uw whiteboard te delen met anderen mocht niet ontbreken: dat krijgt dan een uniek webadres dat u aan deze personen bezorgt. Handig is dat u daarbij hun rechten kunt instellen: alleen kijken of ook aanpassen. Weet wel dat dit niet kan per persoon: de rechten gelden dus voor iedereen. IDroo heeft ook een interne chatfunctie.

Stormboard

Stormboard ( http://www.stormboard.com ) werkt met notitieblaadjes waarop u teksten, grafische bestanden, documenten en YouTube-video’s plakt. Ook schetsen maken en uw gedachten groeperen in ‘index cards’ is mogelijk. Andere personen nodigt u uit via de Share -knop onderaan. Zij kunnen uw ideeën dan becommentariëren via het tekstballon-icoontje, en eventueel hun stem uitbrengen. Alle betrokkenen krijgen elke wijziging in real time te zien. Live chatten is eveneens mogelijk. Anderen kunnen ook zelf nieuwe ideeën toevoegen. U kunt zelfs opdrachten toekennen aan bepaalde personen. De gratis versie van Stormboard geeft u toegang tot vijf projecten, met telkens maximaal vijf deelnemers.

Mural

Mural ( http://www.mural.co ) laat u met 50 mensen tegelijk samenwerken en brainstormen, maar u betaalt na gratis uitproberen wel $ 12/maand. Ook hier voegt u tekstvakken en notitiebriefjes, commentaren, vormen en verbindingen, symbolen, afbeeldingen en documenten, websites, enz. toe op een bord. De rechten van de deelnemers ( can see of can edit ) kunt u afzonderlijk instellen. Er is ook een interne chatfunctie en er kan anoniem gestemd worden.

Gebruik Draw.Chat om te brainstormen, chatten, notificaties te versturen en spraak- of videoconversatie op te zetten. Bij IDroo kunt u ook de rechten (alleen kijken of ook aanpassen) van andere deelnemers instellen.